Fine Taste Good Living
Reserve Shiraz-Pinotage van Country Lane lekker bij: Ras El Hanout aubergine spies
Ras El Hanout
Kent u deze kruiden al? Ras El Hanout is een kruidenmengsel afkomstig is uit Noord Afrika.
En een kruidenmengsel waar u alle kanten mee op kunt net als met aubergines. Daarom dit heerlijke gerecht genaamd Ras El Hanout Aubergine Spies.
Ingrediënten:
- ¾ kopje olijfolie
- 4 eetlepels Ras El Hanout
- 1 eetlepel cayennepeper
- 4 tenen knoflook, fijn gehakt
- Zout (hoeveelheid naar eigen smaak)
- 2 grote aubergines, in flinke stukken gesneden
- 4 sjalotten in stukken gesneden
- 1 ui, in stukjes gesneden
- Een klodder dikke, romige yoghurt
- 1 fles Reserve Shiraz-Pinotage van Country Lane
Bereiding van het gerecht:
Meng de olijfolie, Ras El Hanout, cayennepeper, knoflook en zout in een grote schaal. Doe vervolgens de stukken aubergine, sjalot en ui erbij en schep alles goed door elkaar. Laat het mengsel vervolgens een hele nacht staan zodat de smaken lekker in kunnen trekken.
Rijg de groenten aan houten spiezen, die vooraf in het water zijn geweekt. Gril de spiezen (op houtskool) tot de groenten mooi gekleurd zijn en de uien zacht zijn. Serveer met een klodder dikke, romige yoghurt. Lekker als bijgerecht bij een geroosterd stukje vlees.
Schenk er een heerlijk glas Reserve Shiraz-Pinotage van Country Lane bij in.
Eet smakelijk en geniet!